Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2015 14:12 - ПЕТАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА МИНИСТРИТЕ НА ТРУДА И ЗАЕТОСТТА ПО ЛИНИЯ НА ЕВРО-АЗИАТСКИЯ ДИАЛОГ ЗАВЪРШИ С ПРИЕМАНЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОКУМЕНТ ОТ ГЛОБАЛНО ЗНАЧЕНИЕ
Автор: zdrave8life Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 548 Коментари: 1 Гласове:
-1



„Конкуренцията между държавите не може да се основава на лоши условия на труд и ниско заплащане“, категоричен беше вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, след края на Петата конференция на министрите на труда и заетостта по линия на Евро-Азиатския диалог (ASEM- LEMC), на която домакин беше Министерството на труда и социалната политика. Събитието се проведе в партньорство с Европейската комисия. Участие взе и еврокомисарят по заетостта Мариане Тисен. „Форумът бе много успешен, защото в него се включиха представители от 44 държави и няколко международни организации“, обобщи вицепремиерът. Той изтъкна, че декларацията, която делегатите приеха в края на двудневния форум, представлява важен стратегически документ, който ще бъде основа на бъдещи целенасочени дискусии между страните от Европа и Азия, насочени към подобряване на условията на труда и социалната закрила за работещите на двата континента. Отново на преден план беше поставена и темата за младежката безработица. Висока оценка за конференцията даде и еврокомисарят по заетостта Мариане Тисен, „Най-важното в този форум беше готовността за въвеждане на общи стандарти в условията на труд и социална защита“, каза тя. „На форуми като този става съвсем ясно, че независимо от мащабите, в глобализирания свят, в който живеем, проблемите на отделните държави са доста идентични и само заедно бихме могли по-бързо и по-ефективно да търсим тяхното решение“, поясни още министър Калфин. „Вероятно най-важното послание от дискусията между социалните партньори беше, че за в бъдеще те ще имат значително участие в политиките и мерките за подобряване условията на труд и повишаване на социалната закрила“, обобщи министърът. Пета конференция на министрите на труда и заетостта по линия на Евро-Азиатския диалог е най-голямото международно събитие на високо равнище, проведено в България през 2015 г., и постигнатите резултати са основа за още по-задълбочено партньорство между държавите от двата континента в сферата на заетостта, подчерта още вицепремиерът.



Гласувай:
0



1. appen13 - Ха-ха-ха-ха....
05.12.2015 14:21
Толкова много глупости може да избълва само гнусния евро-плазмодий Калфин, нает от Берлин и Брюксел за нещо като"министър" в туземната колониална администрация на бившата държава България !
Егати, евро-чиновническия ДЕБИЛИЗЪМ !!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zdrave8life
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 139310
Постинги: 156
Коментари: 8
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930